Bli elev på Hitachigymnasiet

Vill du gå på Hitachigymnasiet? Här kan du läsa mer om hur du går till väga för att få mer information om öppet hus, besöksdagar och göra en intressenamälan.

Är du intresserad av Hitachigymnasiet?

Är du intresserad av att veta mer, få information om öppet hus, prova-på-dagar eller vill få mer information om vad som händer på skolan så anmäl ditt intresse. Då ser vi till att du får den information du behöver. 

Anmäl intresse:

Prova på en dag på Hitachigymnasiet

Besök en klass under en dag för att testa på vårt arbetssätt och uppleva hur det är att gå på vår skola. Prova på-dag
anordnar vi normalt under vårterminen. Datum för prova-på-dag kommer snart.

Öppet hus

Just nu har vi inte några öppna hus planerade. Ni är varmt välkommen att kontakt oss om ni har några funderingar eller så kan ni göra en intresseanmälan, då kommer ni få information om skolan och när vi har olika event.  

Öppet hus
5 december
Kl. 18.00 - 20.00

Besök oss på Öppet hus den 14 november!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Prova på en dag på Hitachigymnasiet

Besök en klass under en halvdag för att testa på vårt arbetssätt och uppleva hur det är att gå på vår skola. Allmänna Prova-på-dagar anordnar vi normalt i perioden december-februari. 

Fyll i ansökan för en prova-på-dag:

Välj utbildning:

Välj önskat datum:

Genom att göra en ansöka för en prova-på-dag och därmed lämna personuppgifter till Hitachigymnasiet, godkänner du att vi samlar in och behandlar dina personuppgifter i syftet att kunna skicka riktad information med nyhetsuppdateringar och evenemang via e-post och sms. Läs mer i vår integritetspolicy.

Tack! Vi har mottagit din intresseanmälan!
Hoppsan! Något gick fel. Vänligen försök igen.

FAQ - vanliga frågor

Inte ett vanligt teknikgymnasium

  • Vi utmanar, personlig utveckling. Teamwork-samarbete, realwork-koppla till verkligenhet och dreamwork-hållbarthet, personlig utveckling. 
  • Tekniken går som en röd tråd genom våra utbildningar på Hitachigymnasiet. 
  • Teknik för oss handlar om problemlösning, kreativitet, design, hållbar utveckling, globala samband, energiomställning - allt det som påverkar oss nu och i framtiden. Det handlar om vårt samhälle och våra framtida liv.
  • Vi tror på att du som är ung idag kan hjälpa till att göra världen bättre; att du kan bidra till att lösa problem, att du kan samarbeta med andra och anta de utmaningar som världen står inför. 
  • Vi tror på att en bra utbildning som fokuserar på det som är riktigt viktigt är en förutsättning för att du ska kunna förbättra världen. 
  • Vi tror på att världen kan göras bättre – med hjälp av tolerans, empati, engagemang, och inte minst med hjälp av dagens och morgondagens teknik. 

Vi erbjuder teknikprogrammet med två olika inriktningar, Produtionsteknik och Teknikvetenskap. Tekniken är den röda tråden i vår utbildning. Teknik för oss handlar om problemlösning, kreativitet, design, hållbar utveckling, globala samband, energiomställning- allt det som påverkar oss nu och i framtiden. Det handlar om vårt samhälle och våra framtida liv. I båda vår utbildning arbetar vi i basgrupper och eleverna får driva olika typer av projekt. Vi har ett unikt nära samarbete med näringsliv, både stora och små företag samt högskola/universitet

Sverigeunik!
Teknikprogrammet
Produktionsteknik / Teknikvetenskap

Antal platser:

36

Vår utbildning ger en bredd inom teknikområdet. Du som elev får möjlighet att välja vilken inriktning du vill läsa och även vad du vill fördjupa dig inom. Det är en högskoleförberedande utbildning där teori hela tiden omsätts till praktik och du tränas i problemlösning, samarbete och entreprenörskap.

Stäng